Συχνές Ερωτήσεις

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε μερικές χρήσιμες πρώτες απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Συνιστούμε σε περίπτωση προβλήματος ή ενοχλήσεων να επικοινωνείτε άμεσα με την ιατρό.

Γενικά

Το παιδί μου τον τελευταίο καιρό δεν ακούει καλά. Πρέπει να ανησυχώ;
Ένα παιδί το οποίο έχει αναπτύξει φυσιολογική ομιλία και παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα είναι πιθανό να έχει υγρό πίσω από το τύμπανο μετά από κάποια ίωση ή συνεχή μπουκώματα της μύτης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται και να αντιμετωπίζεται άμεσα για να μην αφήσει μόνιμα προβλήματα στην ακοή του παιδιού.
Η μύτη μου είναι συνέχεια βουλωμένη και χρησιμοποιώ μόνιμα αποσυμφορητικά σπρέυ για να αναπνεύσω.
Η μύτη που είναι συνέχεια βουλωμένη μπορεί να υποκρύπτει ένα στραβό διάφραγμα, πολύποδες, αλλεργική / αγγειοκινητική / ορμονολογική ρινίτιδα, υπερτροφία αδενοειδών, χρόνια ρινοκολπίτιδα κ.α. Η συνεχής χρήση αποσυμφορητικών επιδεινώνει το πρόβλημα, χωρίς να προσφέρει θεραπεία, δημιουργεί εξάρτηση ενώ καταστρέφει το ρινικό βλεννογόνο κάνοντάς τον ατροφικό και ξηρό.
Κάθε βράδυ ροχαλίζω και το πρωί ξυπνάω κουρασμένος με το στόμα ξηρό.
Το συστηματικό ροχαλητό, δηλαδή αυτό που συμβαίνει τουλάχιστον 3 βράδια την εβδομάδα είναι παθολογικό και σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο στον φάρυγγά σας ο αέρας βρίσκει εμπόδιο και δεν μπορεί να περάσει. Εάν το ροχαλητό συνοδεύεται και από ημερήσια κούραση και υπνηλία τότε πιθανώς κάνετε και άπνοιες, οι οποίες είναι επικίνδυνες για την καρδιά και τον εγκέφαλό σας μιας και προκαλούν πτώση του οξυγόνου σας. Στο ιατρείο μας γίνεται ενδελεχής έλεγχος του ροχαλητού και της άπνοιας και εξατομικευμένη αντιμετώπισής τους.
Έχω έντονο βουητό στα αυτιά. Τι μπορώ να κάνω;
Το βουητό (εμβοές) στα αυτιά είναι πολύ συχνό σύμπτωμα το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αθώο ,αλλά ταλαιπωρεί τους ασθενείς χαλώντας τους την ποιότητα ζωής και πολλές φορές τον ύπνο τους. Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλα όπως η συνεχής έκθεση σε θόρυβο, το άγχος, η βαρηκοΐα, η δυσλειτουργία της ευσταχιανής κ.α. Η θεραπεία προσαρμόζεται στο αίτιο που προκαλεί το βουητό και μπορεί να είναι ακουστικά βαρηκοίας, ειδικές βιταμίνες, τεχνικές χαλάρωσης κ.α.
Πώς είναι η μετεγχειρητική πορεία στην επέμβαση του διαφράγματος;
Σήμερα, χάρις στις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, η επέμβαση του διαφράγματος είναι επέμβαση μιας ημέρας, δηλαδή ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει το ίδιο απόγευμα στο σπίτι του, χωρίς πωματισμό στη μύτη. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του με μόνη ενόχληση ένα μπούκωμα στη μύτη τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.
Είμαι εκπαιδευτικός και τελευταία βραγχνιάζει η φωνή μου και "κόβεται". Τι μπορώ να κάνω;

Οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στους επαγγελματίες φωνής, δηλαδή χρησιμοποιούν πολύ τη φωνή τους στην εργασία τους.

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες, λόγω της κατάχρησης και της κακής χρήσης της φωνής τους καταλήγουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις φωνητικές τους χορδές. Σε κάθε περίπτωση, πρωταρχικά πρέπει να γίνεται ενδοσκόπηση του λάρυγγα για να αποκλειστούν βλάβες όπως κάλοι (κομβία) των φωνητικών χορδών, πολύποδες, γαστρολαρυγγική παλινδρόμηση κ.α.

Η σωστή υγιείνη της φωνής με καλή ενυδάτωση, φωνητικές παύσεις των 15 λεπτών και διακόπη του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ αποτελούν βασικά θεραπευτικά μέτρα για μια καλύτερη φωνή.

Επικοινωνία

Ωτορινολαρυγγολόγος Γλυφάδα
Λ. Γούναρη 137 & Όλγας 40, Γλυφάδα
210 9643 339 | 697 8087 865
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ – Παρ
9:00 – 12:00
17:00 - 20:30
κατόπιν ραντεβού

© Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.